Loading...

Premium Online Seminars

+30.2231.2231.99
Σύνδεση
Εγγραφή



Ο χρόνος φύλαξης μιας ανοιχτής κονσέρβας στο ψυγείο αποτελεί σημαντικό ερώτημα για τους καταναλωτές καθώς από τη μία αλλοιώνει το προϊόν και από την άλλη αυξάνει το οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς αν η ανοιχτή κονσέρβα δεν καταναλωθεί άμεσα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στα σκουπίδια.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε η μελέτη των Επιστημονικών Υπεύθυνων της Webinarium, Πασιά Ιωάννη και Καλομοίρας Ραπτοπούλου,  η οποία αφορούσε το χρόνο φύλαξης μιας ανοιχτής κονσέρβας  στο ψυγείο και η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές «Food Chemistry».   Στη συγκεκριμένη εργασία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελετήθηκε η επίδραση του χρόνου φύλαξης στο ψυγείο διαφόρων ανοιχτών κονσερβοποιημένων τροφίμων, όπως καλαμπόκι, τόνος, φασόλια και άλλα τρόφιμα.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι από την πρώτη στιγμή ανοίγματος της μεταλλικής συσκευασίας αρχίζει μια σημαντική μετανάστευση μετάλλων από τη συσκευασία προς το τρόφιμο. Συγκεκριμένα, μέταλλα όπως ο κασσίτερος, ο σίδηρος, το κάδμιο και ο μόλυβδος έχουν μεταναστεύσει προς το τρόφιμο ακόμα και μετά από μόλις έξι ώρες φύλαξης στο ψυγείο. Για να γίνουν όμως επικίνδυνα για την υγεία απαιτείται χρόνος τουλάχιστον μίας ημέρα φύλαξης στο ψυγείο!

Επομένως ποτέ μην κρατάτε κονσερβοποιημένα τρόφιμα παραπάνω από μία ημέρα ανοιχτά στο ψυγείο. Για το λόγο αυτό να επιλέγετε μικρές συσκευασίες και κατά προτίμηση όπου είναι εφικτό σε χάρτινες συσκευασίες.


Newsletters

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Socials

Ωράριο Λειτουργίας

  Η γραμματεία δεν είναι διαθέσιμη
Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.698.598.6966
Webinarium | Premium Online Seminars
Qr Code

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.