fbpx

Premium Online Seminars

+30.2231.2231.99
Σύνδεση



Η απάτη τροφίμων αποτελεί στις μέρες μας από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τα συστήματα ποιότητας και τους εθνικούς φορείς ελέγχου. Ως απάτη τροφίμων ορίζεται ένα ευρύ φάσμα αλλοιώσεων και δολιοφθοράς που σχετίζεται με την παραπλάνηση του πελάτη και καταναλωτή. Σε αυτά περιλαμβάνονται καταστάσεις όπως:

 

  1. Νοθεία τροφίμων
  2. Μη σωστή ετικέτα τροφίμου
  3. Παραποίηση ή μη σωστή αναγραφή εγγράφων
  4. Δολιοφθορά
  5. Μη αναγραφή αλλεργιογόνων
  6. Προσθήκη συστατικών μη αναγραφόμενων επί της ετικέτας
  7. Λάθος προδιαγραφές προϊόντος
  8. Παραπλάνηση καταναλωτή
  9. Μη ορθή αναγραφή ισχυρισμών υγείας.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων κάθε βιομηχανία ή επιχείρηση τροφίμων πρέπει να έχει στήσει και εφαρμόσει σχέδιο απάτης τροφίμων που να αντιμετωπίζει κινδύνους που μπορούν να οδηγήσουν σε φαινόμενα απάτης. Οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να εξετάζονται είναι:

  1. Η αλυσίδα προμηθευτών
  2. Ιστορικά συμβάντα σχετικά με το τρόφιμο
  3. Προσωπικό και τυχόν παραλείψεις ή δολιοφθορές
  4. Οι έλεγχοι ρουτίνας
  5. Οικονομικό όφελος

 Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231.2231.99 και ώρες από 09:00 έως 17:00.

Φόρμα Επικοινωνίας

Πασιάς Ιωάννης
Συντάκτης: Πασιάς ΙωάννηςΙστοσελίδα: https://pasiaslab.gr/
Επιστημονικός συνεργάτης Webinarium, Εισηγητής
Ειδικότητα:
Διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Περισσότερα άρθρα του συντάκτη:

Newsletters

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Ωράριο Λειτουργίας

  Η γραμματεία δεν είναι διαθέσιμη
Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.790.1217

Socials

Webinarium | Premium Online Seminars
Qr Code