fbpx

Premium Online Seminars

+30.2231.2231.99
Log in



Chemical Analysis and Food Quality Control

Περιγραφή Webinar

Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων είναι συνυφασμένη με τη χημική ανάλυση όπως αυτή επιτάσσεται από την εκάστοτε νομοθεσία. Χημικοί και μικροβιολογικοί επιμολυντές, νοθεία και κακή συντήρηση αποτελούν τους βασικούς άξονες μείωσης της ποιότητας ενός τροφίμου. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο παρουσιάζονται όλες εκείνες οι χημικές αναλύσεις που επιβάλλονται από τη νομοθεσία για τον έλεγχο των τροφίμων, καθώς και οι απαραίτητες από το νόμο αναλύσεις για τον καθορισμό διαφόρων ισχυρισμών υγείαςΘέλετε να γίνετε ο ειδικός;

Θεματικές ενότητες

Χρονικός Καταμερισμός Webinar

Το webinar θα διεξαχθεί σε έξι τρίωρα στις παρακάτω ημερομηνίες:

14-11-2020 ώρες 17:00 - 20:00
1η Ενότητα - Σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές
Πλήρης περιγραφή των σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών, όπως αεριοχρωματογραφία, υγροχρωματογραφία, ατομική απορρόφηση και ICP, που αφορούν τον προσδιορισμό επιμολυντών και θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα. Απαραίτητη ενότητα για όσους θέλουν να δυναμώσουν το βιογραφικό τους σε θέματα σύγχρονης ανάλυσης και για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε χημικό εργαστήριο ανάλυσης τροφίμων.
21-11-2020 ώρες 17:00 - 20:00
2η Ενότητα - Σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές και εισαγωγή στο ISO 17025
Στην ενότητα αυτή συνεχίζεται η περιγραφή των σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται αναλυτικά η αεριοχρωματογραφία και η υγροχρωματογραφία. Στη συνέχεια γίνεται εισαγωγή στο ISO 17025 και συγκεκριμένα στις παραγράφους που διέπουν το πρότυπο ως προς την τεχνική επάρκεια. Απαραίτητη ενότητα για όσους θέλουν να δυναμώσουν το βιογραφικό τους σε θέματα σύγχρονης ανάλυσης και για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε διαπιστευμένα ή υπό διαπίστευση χημικά εργαστήρια.
28-11-2020 ώρες 17:00 - 20:00
3η Ενότητα - Ανάπτυξη και επικύρωση μεθόδων με βάση το πρότυπο ISO 17025
Πλήρης περιγραφή του τρόπου επικύρωσης μιας αναλυτικής μεθόδου για διαπίστευση της. Αναλυτική επίδειξη με χρήση excel του τρόπου υπολογισμού του ορίου ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης, της επαναληψιμότητας, της αναπαραγωγιμότητας και των ανακτήσεων. Πολύ χρήσιμη ενότητα για όσους θέλουν να μάθουν πως επικυρώνεται μια μέθοδος από ένα χημικό εργαστήριο ώστε να διαπιστευτεί. Μετά το πέρας της ενότητας μπορείτε να μας ζητήσετε δωρεάν το excel υπολογισμών ώστε να το χρησιμοποιήσετε για τα δικά σας δεδομένα.
05-12-2020 ώρες 17:00 - 20:00
4η Ενότητα - Διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων και αναλυτική περιγραφή μεθόδων προσδιορισμού λίπους και πρωτεϊνών-Ισχυρισμοί υγείας.
Πλήρης περιγραφή του τρόπου κατασκευής της διαθρεπτικής επισήμανσης των τροφίμων για να αποφεύγετε τα πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ. Πλήρης περιγραφή του τρόπου επισήμανσης των αλλεργιογόνων και αναλυτική παρουσίαση του τρόπου υπολογισμού της ημερήσιας πρόσληψης για εξαγωγή ισχυρισμών υγείας. Εκπαίδευση πάνω σε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Αναλυτική περιγραφή μεθόδου προσδιορισμού λίπους, προφίλ λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης, Λεπτομερής περιγραφή διαδικασιών, αναλύσεων και υπολογισμών. Πολύ χρήσιμη ενότητα για όλους εκείνους που εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων ή σε χημικά εργαστήρια που ασχολούνται με την ανάλυση των τροφίμων και για όλους εκείνους που επιθυμούν να δυναμώσουν το βιογραφικό τους.
12-12-2020 ώρες 17:00 - 20:00
5η Ενότητα - Περιγραφή προσδιορισμού υγρασίας, τέφρας, περιεκτικότητας σε αλάτι και υδατανθράκων για κατασκευή διαθρεπτικής επισήμανσης.
Συνέχεια των αναλύσεων που απαιτούνται για τον προσδιορισμό της διαθρεπτικής επισήμανσης των τροφίμων. Προσδιορισμός υγρασίας, τέφρας και υδατανθράκων. Λεπτομερής περιγραφή διαδικασιών, αναλύσεων και υπολογισμών. Εισαγωγή στο σύστημα ISO 22000. Εξειδικευμένη γνώση πάνω στην κατασκευή διαγραμμάτων ροής και στον εντοπισμό των κρίσιμων σημείων ελέγχου. Συγκεκριμένα παραδείγματα που αφορούν σε καταστήματα εστίασης αλλά και βιομηχανίες. Πλήρης περιγραφή των κανόνων υγιεινής και παραδείγματα μικροβιολογικών ελέγχων. Απαραίτητο σεμινάριο για όσους επιθυμούν να γίνουν μελετητές ISO αλλά και για όσους ασχολούνται με τη δημόσια υγεία.
19-12-2020 ώρες 17:00 - 20:00
6η Ενότητα - Κανόνες υγιεινής σε εστιατόρια και πως να αναγνωρίζετε τη νοθεία σε τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και το γάλα
Σε αυτή την ενότητα γίνεται πλήρης περιγραφή των κανόνων υγιεινής που πρέπει να υπάρχουν σε ένα εστιατόριο στα πλαίσια εκπαίδευσης κατά ΕΦΕΤ και όπως θα πρέπει να συντηρείται μέσω των κανόνων του HACCP. Επιπλέον στη συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζονται αναλυτικά οι μέθοδοι για τον εντοπισμό της νοθείας σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης. Απαραίτητη ενότητα για όλους εκείνους που ασχολούνται με καταστήματα μαζικής εστίασης και με τη βιομηχανία τροφίμων καθώς και όλους εκείνους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Στο τέλος της ενότητας υπάρχει ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης το οποίο ,μπορείτε να μας το ζητήσετεμετά το πέρας των ενοτήτων.

 

Συνολική Διάκρεια Webinar: 18 ώρες

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν καταφέρετε να παρακολουθήσετε μέρος του σεμιναρίου, υπάρχει η δυνατότητα να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο στο e-Learning μας. Η διαδικασία είναι εύκολη και δωρεάν.

 

Τύπος Εγγραφής: Ατομική Εγγραφή Ομαδική Εγγραφή
Τιμή: 155€ 150€ (άτομο)

Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Το ποσό του webinar μπορεί να καταβληθεί και σε 3 άτοκες δόσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Event Properties

Event Date 14-Nov-2020 17:00
Event End Date 18-Jan-2020 20:00
Registration Start Date 05-Aug-2019
Capacity 20
Cut off date 12-Nov-2020
Individual Price 279€
We are no longer accepting registration for this event

Newsletters

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Opening Hours

  Η γραμματεία δεν είναι διαθέσιμη
Monday
09:00 - 17:00
Tuesday
09:00 - 17:00
Wednesday
09:00 - 17:00
Thursday
09:00 - 17:00
Friday
09:00 - 17:00
Saturday
Κλειστά
Sunday
Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.790.1217

Socials

Webinarium | Premium Online Seminars
Qr Code