Live Webinars
Η ενότητα των Live Webinars:
Webinars
Θερινό Σχολείο Εξειδικευμένων Χημικών Αναλύσεων
Το θερινό σχολείο των εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων αποτελεί τη βάση για κάθε χημικό, τεχνολόγο τροφίμων, γεωπόνο ή συναφούς ειδικότητας ώστε να ανταπεξέλθει στην αγορά εργασίας. Το θερινό σχολείο παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες εκπαίδευσης ώστε να παράσχει στους αποφοίτους του την ουσιαστική ενδυνάμωση των γνώσεων τους και κατ’ επέκταση την ενίσχυση των βιογραφικών τους.
Οδηγός Ορθής Πρακτικής Οικοτεχνιών - Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας και Προαπαιτούμενα για τη Λειτουργία της
Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής.
Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).
Βασικές Αρχές και Εφαρμογές HPLC και LC-MS/MS στη Σύγχρονη Αναλυτική Χημεία
Παραγωγική διαδικασία για τυποποίηση ποιοτικού ελαιόλαδου - Ισχυρισμοί υγείας - Ετικέτα τελικού προϊόντος - Αρχές διασφάλισης ποιότητας
Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ότι αφορά την υγιεινή, την επαγγελματική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης, της ποιότητας, του οργανοληπτικού ελέγχου και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας & διαχείρισης.
Εκπαίδευση στο Διεθνές Πρότυπο BRC Issue 8 - Οι νέες Απαιτήσεις για Ομαλή Μετάβαση της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα Έκδοση
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα εκπαιδευτείτε πάνω σε θέματα που αφορούν τις νέες απαιτήσεις του παγκόσμιου προτύπου (British Retail Consortium). Στο σεμινάριο ερμηνεύονται όλες οι απαιτήσεις της νέας έκδοσης του προτύπου από την οπτική του εξωτερικού επιθεωρητή, ενώ παράλληλα αναφέρονται το σεμινάριο θα είναι εξειδικευμένο στην πραγματικότητα της σύγχρονης Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων.
Εσωτερικός Επιθεωρητής ISO 17025:2017
Το συγκεκριμένο σεμινάριο αφορά την εκτίμηση της αβεβαιότητας των χημικών μετρήσεων. Η αβεβαιότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χημικής μέτρησης και είναι υποχρεωτική η εκτίμησή της στα εργαστήρια δοκιμών και διακριβώσεων που δουλεύουν με βάση το πρότυπο ISO 17025 και είναι διαπιστευμένα ως προς αυτό.
COVID-19: Μέτρα προφύλαξης και προαπαιτούμενα προγράμματα πρόληψης για βιομηχανία, τουριστικά καταλύματα και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος
Διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων για εξαγωγή στις ΗΠΑ - Υπόδειγμα αίτησης στον FDA
Σύγχρονη Μελισσοκομία: Μυστικά για να Ξεχωρίσει το Προϊόν σας και να Προετοιμαστεί για Εξαγωγές
Ποιοτικός Έλεγχος Πρώτων Υλών και Τελικών Προϊόντων Ζάχαρης
H βιομηχανία ζάχαρης αποτελεί από τις πλέον σπουδαίες στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων καθώς η ζάχαρη αποτελεί την κυρίαρχη γλυκαντική ουσία. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνει πλήρης εκπαίδευση πάνω σε θέματα που αφορούν τις απαιτούμενες χημικές αναλύσεις, τα συστήματα ποιότητας που θα πρέπει να τηρούνται καθώς και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
Σύστημα Ποιότητας ISO 22000-HACCP προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας Ξενοδοχειακής Μονάδας
Το σύστημα ποιότητας ISO 22000 αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη παραγωγής ασφαλών τροφίμων που εφαρμόζεται σε όλους τους οργανισμούς που παράγουν, συσκευάζουν, διακινούν, αποθηκεύουν, προμηθεύουν ή διαχειρίζονται τρόφιμα. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλες εκείνες οι απαραίτητες συνθήκες που θα πρέπει να τηρούνται στο χώρο μιας ξενοδοχειακής μονάδας.
Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Προφίλ Λιπαρών Οξέων με GC - FID σε Έλαια και Τρόφιμα
Στο σεμινάριο θα περιγραφούν αναλυτικά όλες εκείνες οι κρίσιμες συνθήκες που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα στο κομμάτι της νοθείας και της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας καθώς επίσης και σε ισχυρισμούς υγείας που αφορούν Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα σε τρόφιμα. Μέσω πραγματικών παραδειγμάτων με παρουσίαση χρωματογραφημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της συγκεκριμένης χημικής ανάλυσης.
Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων & Ποτών – Αγορανομικές Διατάξεις σχετικά με Επιχειρήσεις και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα περιγραφούν πλήρως όλες οι απαιτήσεις της νέας αγορανομικής διάταξης που αφορούν τους κανόνες υγιεινής, τα απαιτούμενα αρχεία, την εκπαίδευση προσωπικού και εξειδικευμένες απαιτήσεις για κάθε διαφορετικό είδος επιχείρησης. Θέλετε η επιχείρηση σας να είναι έτοιμη για κάθε υγειονομικό έλεγχο;
Εξειδικευμένη χημική ανάλυση προσδιορισμού βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα με ICP-MS
Το παρόν σεμινάριο θα συντελέσει στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάλυση του προσδιορισμού βαρέων μετάλλων και μεταλλοειδών σε τρόφιμα με την τεχνική της φασματομετρίας ατομικών μαζών σε επαγωγικά συζευγμένο πλάσμα αργού (ICP-MS). Στο σεμινάριο θα μελετηθεί διεξοδικά η διαδικασία προσδιορισμού των κυριότερων μετάλλων και μεταλλοειδών σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης όπως παιδικές τροφές, λαχανικά, δημητριακά, προϊόντα γάλακτος και άλλα ενώ θα γίνει σύγκριση με τα απαιτούμενα ανώτατα όρια όπως αυτά περιγράφονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία 1881/2006.
Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Προσδιορισμού Βαρέων Μετάλλων σε Τρόφιμα
Το παρόν σεμινάριο θα συντελέσει στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάλυση του προσδιορισμού βαρέων μετάλλων και μεταλλοειδών σε τρόφιμα με την τεχνική της ατομικής απορρόφησης με φούρνο γραφίτη. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μελετηθεί διεξοδικά η διαδικασία προσδιορισμού μολύβδου, καδμίου, αρσενικού, κλπ σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης όπως παιδικές τροφές, λαχανικά, δημητριακά, προϊόντα γάλακτος και άλλα ενώ θα γίνει σύγκριση με τα απαιτούμενα ανώτατα όρια όπως αυτά περιγράφονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία 1881/2006.