Απαιτείται να ολοκληρωθούν όλα τα Μαθήματα
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι ορισμοί, στόχοι και στάδια ποιοτικού ελέγχου, ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων.
Θα περιγραφούν αναλυτικά και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όλες οι μέθοδοι ποιοτικού ελέγχου, καθώς και η αποτύπωση του οργανογράμματος μιας μικρομεσαίας ή μεγάλης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στόχος είναι η εκμάθηση των ευθυνών και καθηκόντων όλου του τμήματος του ποιοτικού ελέγχου μιας επιχείρησης ή εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων ή της μαζικής εστίασης. Επίσης θα αναφερθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων (Ποσοτικά, αφανή, οργανοληπτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά π.χ. Εμφάνιση, υφή, οσμή και άρωμα, γεύση).
Τέλος ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τι ορίζει η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων από την παραλαβή μέχρι το τελικό προϊόν.
O κ. Χαράλαμπος Προεστός απέκτησε το διδακτορικό του τίτλο στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), στην Ελλάδα, όπου συνέχισε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Ελλάδα σχετικά με τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Είναι πιστοποιημένος εισηγητής από τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 30 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας πολλών περιοδικών.
Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)