Τα Νέα της Webinarium
Εξ Αποστάσεως Σεμινάριο για την Οικοτεχνία και τη Λειτουργία της
Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).
Ποιες είναι όμως οι απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων που επιβάλλονται για τη λειτουργία τους ώστε να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις της νομοθεσίας και τη σύσταση του ΕΦΕΤ. Όλα αυτά παρουσιάζονται σε ένα σεμινάριο το οποίο παρασκευάστηκε βασισμένη στην εμπειρία μας και μετά από τη μεγάλη δική σας ζήτηση.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η:
- Παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα ίδρυσης και λειτουργίας οικοτεχνιών.
- Εκπαίδευση νέων επιστημόνων, παραγωγών και επιχειρηματιών στο χώρο των τροφίμων σχετικά με την τυποποίηση, την επισήμανση, τον ποιοτικό έλεγχο τους.
- Εκπαίδευση σε θέματα ιχνηλασιμότητας, εκπαίδευσης προσωπικού, κωδικοποίηση, διαθρεπτική επισήμανση, ισχυρισμοί υγείας, καταγρφή θερμοκρασιών, μυοκτονία απεντόμωση, καθαριότητα και χώροι λειτουργίας.
- Εκπαίδευση σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσης της οικοτεχνίας σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό του ΕΦΕΤ.
Το εξ αποστάσεως σεμινάριο (webinar) έχει συνολική διάρκεια 4 ωρών και θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου 2021 και ώρες 16:00 έως 20:00. Από το σεμινάριο παρέχεται πιστοποίηση και το κόστος του είναι στα 60 ευρώ.
Δείτε πρώτοι τα νέα μας στο Google News