Live Webinars
Η ενότητα των Live Webinars:
Webinars
Εκτίμηση και Υπολογισμός αβεβαιότητας χημικών μετρήσεων και δοκιμών διακριβώσεων

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αφορά την εκτίμηση της αβεβαιότητας των χημικών μετρήσεων. Η αβεβαιότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χημικής μέτρησης και είναι υποχρεωτική η εκτίμησή της στα εργαστήρια δοκιμών και διακριβώσεων που δουλεύουν με βάση το πρότυπο ISO 17025 και είναι διαπιστευμένα ως προς αυτό.
Οδηγός Ορθής Πρακτικής Οικοτεχνιών - Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας και Προαπαιτούμενα για τη Λειτουργία της

Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής.
Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).
Βασικές Αρχές και Εφαρμογές HPLC και LC-MS/MS στη Σύγχρονη Αναλυτική Χημεία
Παραγωγική διαδικασία για τυποποίηση ποιοτικού ελαιόλαδου - Ισχυρισμοί υγείας - Ετικέτα τελικού προϊόντος - Αρχές διασφάλισης ποιότητας

Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ότι αφορά την υγιεινή, την επαγγελματική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης, της ποιότητας, του οργανοληπτικού ελέγχου και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας & διαχείρισης.
Εκπαίδευση στο Διεθνές Πρότυπο BRC Issue 8 - Οι νέες Απαιτήσεις για Ομαλή Μετάβαση της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα Έκδοση

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα εκπαιδευτείτε πάνω σε θέματα που αφορούν τις νέες απαιτήσεις του παγκόσμιου προτύπου (British Retail Consortium). Στο σεμινάριο ερμηνεύονται όλες οι απαιτήσεις της νέας έκδοσης του προτύπου από την οπτική του εξωτερικού επιθεωρητή, ενώ παράλληλα αναφέρονται το σεμινάριο θα είναι εξειδικευμένο στην πραγματικότητα της σύγχρονης Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων.
Εκπαίδευση στα Συστήματα Ποιότητας ISO 22000-HACCP

To Διεθνές Πρότυπο ISO 22000 καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων στην τροφική αλυσίδα, όπου ένας οργανισμός πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του να ελέγχει κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων, ώστε να παρέχει με συνέπεια ασφαλή τελικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της νομοθεσίας. Θέλετε να ξεχωρίσετε στην αγορά εργασίας;
Εσωτερικός Επιθεωρητής ISO 17025:2017

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αφορά την εκτίμηση της αβεβαιότητας των χημικών μετρήσεων. Η αβεβαιότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χημικής μέτρησης και είναι υποχρεωτική η εκτίμησή της στα εργαστήρια δοκιμών και διακριβώσεων που δουλεύουν με βάση το πρότυπο ISO 17025 και είναι διαπιστευμένα ως προς αυτό.
Διαπίστευση Χημικών Εργαστηρίων-ISO 17025:2017

Το σύστημα ποιότητας ISO 17025:2017 αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της ποιότητας των αποτελεσμάτων και των υπηρεσιών που παρέχονται από ένα χημικό εργαστήριο. Αποτελεί προϋπόθεση για κάθε εργαστήριο που επιθυμεί να συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες με εξαγωγικό χαρακτήρα καθώς και με δημόσιους φορείς.
Χημική Ανάλυση και Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων

Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων είναι συνυφασμένη με τη χημική ανάλυση όπως αυτή επιτάσσεται από την εκάστοτε νομοθεσία. Χημικοί και μικροβιολογικοί επιμολυντές, νοθεία και κακή συντήρηση αποτελούν τους βασικούς άξονες μείωσης της ποιότητας ενός τροφίμου. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο παρουσιάζονται όλες εκείνες οι χημικές αναλύσεις που επιβάλλονται από τη νομοθεσία για τον έλεγχο των τροφίμων, καθώς και οι απαραίτητες από το νόμο αναλύσεις για τον καθορισμό διαφόρων ισχυρισμών υγείας. Θέλετε να γίνετε ο ειδικός;
COVID-19: Μέτρα προφύλαξης και προαπαιτούμενα προγράμματα πρόληψης για βιομηχανία, τουριστικά καταλύματα και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος
Θερινό Σχολείο Εξειδικευμένων Χημικών Αναλύσεων

Το θερινό σχολείο των εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων αποτελεί τη βάση για κάθε χημικό, τεχνολόγο τροφίμων, γεωπόνο ή συναφούς ειδικότητας ώστε να ανταπεξέλθει στην αγορά εργασίας. Το θερινό σχολείο παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες εκπαίδευσης ώστε να παράσχει στους αποφοίτους του την ουσιαστική ενδυνάμωση των γνώσεων τους και κατ’ επέκταση την ενίσχυση των βιογραφικών τους.
Διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων για εξαγωγή στις ΗΠΑ - Υπόδειγμα αίτησης στον FDA
Σύγχρονη Μελισσοκομία: Μυστικά για να Ξεχωρίσει το Προϊόν σας και να Προετοιμαστεί για Εξαγωγές
Ποιοτικός Έλεγχος Πρώτων Υλών και Τελικών Προϊόντων Ζάχαρης

H βιομηχανία ζάχαρης αποτελεί από τις πλέον σπουδαίες στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων καθώς η ζάχαρη αποτελεί την κυρίαρχη γλυκαντική ουσία. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνει πλήρης εκπαίδευση πάνω σε θέματα που αφορούν τις απαιτούμενες χημικές αναλύσεις, τα συστήματα ποιότητας που θα πρέπει να τηρούνται καθώς και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
Σύστημα Ποιότητας ISO 22000-HACCP προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας Ξενοδοχειακής Μονάδας

Το σύστημα ποιότητας ISO 22000 αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη παραγωγής ασφαλών τροφίμων που εφαρμόζεται σε όλους τους οργανισμούς που παράγουν, συσκευάζουν, διακινούν, αποθηκεύουν, προμηθεύουν ή διαχειρίζονται τρόφιμα. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλες εκείνες οι απαραίτητες συνθήκες που θα πρέπει να τηρούνται στο χώρο μιας ξενοδοχειακής μονάδας.
50+1 Ερωτήσεις της Εξωτερικής Επιθεώρησης Συστημάτων ISO 22000-BRC-IFS

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα εκπαιδευτείτε πάνω σε θέματα που αφορούν τον τρόπο που διεξάγεται μια εξωτερική επιθεώρηση συστημάτων που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων. Οι ερωτήσεις είναι εξειδικευμένες πάνω στις νέες εκδόσεις των συστημάτων ISO 22000:2018, BRC και IFS. Το σεμινάριο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν ή ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων καθώς και με εκείνους που ασχολούνται ως επιθεωρητές συστημάτων ποιότητας.
Κατηγορίες
Προσεχή Webinars
-
Εκπαίδευση στο Διεθνές Πρότυπο BRC Issue 8 - Οι νέες Απαιτήσεις για Ομαλή Μετάβαση της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα Έκδοση
08-Μάι-2021 11:00 -
Παραγωγική διαδικασία για τυποποίηση ποιοτικού ελαιόλαδου - Ισχυρισμοί υγείας - Ετικέτα τελικού προϊόντος - Αρχές διασφάλισης ποιότητας
22-Μάι-2021 16:00 -
Βασικές Αρχές και Εφαρμογές HPLC και LC-MS/MS στη Σύγχρονη Αναλυτική Χημεία
05-Ιουν-2021 16:00 -
Οδηγός Ορθής Πρακτικής Οικοτεχνιών - Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας και Προαπαιτούμενα για τη Λειτουργία της
12-Ιουν-2021 16:00 -
Εκτίμηση και Υπολογισμός αβεβαιότητας χημικών μετρήσεων και δοκιμών διακριβώσεων
30-Οκτ-2021 16:00