Premium Online Seminars

+30.2231.2231.99
Σύνδεση
Εγγραφή



Τεχνική Κατάρτιση Ελαιοτριβέων σε Θέματα Παραγωγικής Διαδικασίας με Αναφορά στην Ποιότητα του Ελαιολάδου και την Περιβαλλοντική Διαχείριση των Αποβλήτων

Περιγραφή Webinar

Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ότι αφορά την υγιεινή, την επαγγελματική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης, της ποιότητας, του οργανοληπτικού ελέγχου και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας & διαχείρισης. Ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο, που είναι το βασικότερο τρόφιμο της Μεσογειακής διατροφής, μαθαίνοντας τις Αρχές Διασφάλισης ποιότητας, το πρότυπο του HACCP και πως αυτό λειτουργεί μέσα από μία γραμμή παραγωγής ελαιολάδου, την διαθρεπτική αξία του ελαιολάδου και τα συστατικά που το αποτελούν καθώς και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο οργανοληπτικός έλεγχος, η τυποποίηση, και η περιβαλλοντική διαχείριση των υπολειμμάτων του.

Στόχος Webinar

  • Παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα παραγωγής και τυποποίησης ποιοτικών ελαιολάδων.
  • Εκπαίδευση νέων επιστημόνων, παραγωγών και επιχειρηματιών στο χώρο των τροφίμων σχετικά με την τυποποίηση, την επισήμανση, τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου και την διαχείριση των αποβλήτων.
  • Εκπαίδευση εταιρειών σε θέματα οργάνωσης εξαγωγών Ελληνικών τροφίμων.
  • Σταθερή ποιότητα των προϊόντων μέσω της τυποποίησης αλλά και της εφαρμογής Συστημάτων Ποιότητας.
  • Παροχή γνώσεων και εργαλείων δουλειάς ώστε οι νέοι επιστήμονες να ενδυναμώσουν τα βιογραφικά τους και να μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονηςαγοράς εργασίας στον κλάδο των τροφίμων.

Χρονικός Καταμερισμός Webinar - Θεματικές ενότητες

15 Οκτ. 2018 | Ωρα: 16:00-19:00
1η Ενότητα | Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας
Ιδιότητες και χαρακτηριστικά του προϊόντος. Ορισμός της Ποιότητας. Χαρακτηριστικά Ποιότητας Τροφίμων.
15 Οκτ. 2018 | Ωρα: 19:00-21:00
2η Ενότητα | HACCP/ ISO 22000
Ασφάλεια Τροφίμων. Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα σημεία Ελέγχου.
16 Οκτ. 2018 | Ωρα: 17:00-20:00
3η Ενότητα | Το Ελαιόλαδο ως Τρόφιμο
Συστατικά του ελαιολάδου.
16 Οκτ. 2018 | Ωρα: 20:00-21:00
4η Ενότητα | Το Ελαιουργείο ως Γραμμή Παραγωγής (2 ώρες)
Τεχνολογία παραλαβής ελαίων - Ελαιόλαδο. Τεχνολογία παρασκευής ελιών. Ποιοτικός έλεγχος λιπών & ελαίων. Τυποποίηση ή/και πιστοποίηση για εξαγωγή προϊόντων, Βιολογική γεωργία. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
17 Οκτ. 2018 | Ωρα: 16:00-19:00
4η Ενότητα | Το Ελαιουργείο ως Γραμμή Παραγωγής
Τεχνολογία παραλαβής ελαίων - Ελαιόλαδο. Τεχνολογία παρασκευής ελιών. Ποιοτικός έλεγχος λιπών & ελαίων. Τυποποίηση ή/και πιστοποίηση για εξαγωγή προϊόντων, Βιολογική γεωργία. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
17 Οκτ. 2018 | Ωρα: 19:00-21:00
5η Ενότητα | Χημεία Ελαιολάδου
Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου. Τυποποίηση και εξαγωγή προϊόντων. Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
18 Οκτ. 2018 | Ωρα: 16:00-17:00
5η Ενότητα | Χημεία Ελαιολάδου
Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου. Τυποποίηση και εξαγωγή προϊόντων. Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
18 Οκτ. 2018 | Ωρα: 17:00-20:00
18 Οκτ. 2018 | Ωρα: 20:00-21:00
7η Ενότητα | Τυποποίηση Ελαιολάδου/Επισήμανση
Ετικέτα ελαιολάδου, διαθρεπτική επισήμανση και ισχυρισμοί υγείας και διατροφής
19 Οκτ. 2018 | Ωρα: 16:00-18:00
7η Ενότητα | Τυποποίηση Ελαιολάδου/Επισήμανση
Ετικέτα ελαιολάδου, διαθρεπτική επισήμανση και ισχυρισμοί υγείας και διατροφής
19 Οκτ. 2018 | Ωρα: 18:00-20:00
8η Ενότητα | Νομοθεσία και Περιβαλλοντική διαχείριση αποβλήτων
Πλήρης περιγραφή των περιβαλλοντικών απαιτήσεων με βάση την κείμενη νομοθεσία

Το Σεμινάριο θα διεξαχθει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν καταφέρετε να παρακολουθήσετε μέρος του σεμιναρίου, ή θέλετε να το παρακολουθήσετε αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα να παρευρεθείτε, το Σεμινάριο θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην ενότητα του e-Learning μας

 

Κατηγορίες Εισιτηρίου Έγκαιρη Κράτηση Kανονικό
Ημερομηνία (έως 10/10/2018) (έως 14/10/2018)
Κανονικό 300€ 374€

Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar

Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar 15-Οκτ-2018 16:00
Ημερομηνία Λήξης Webinar 19-Οκτ-2018 21:00
Ημερομηνιά Εναρξης Εγγραφών 20-Αυγ-2018
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων 15
Καταληκτική Ημερομηνία 14-Οκτ-2018
Αρχική Τιμή 374€
Τιμή σε έκπτωση 300€ (Μέχρι 10-Οκτ-2018)
Τοποθεσία
Επιμελητήριο Φθιώτιδας Λαμία - Αίθουσα Ισογείου
Όθωνος 3 Λαμία
Επιμελητήριο Φθιώτιδας Λαμία - Αίθουσα Ισογείου
374€ 15

Χρόνος που απομένει για την έναρξη του Webinar:

Πληροφορίες Σεμιναρίου:

   Ημερομηνία: 15 Οκτ. 2018
   Ώρα Έναρξης: 16:00
   Διάρκεια: 25 Ώρες
   Πιστοποίηση: Παρέχεται

Τοποθεσία:

Εισηγητές:

Ζακυνθινός Γεώργιος
Ζακυνθινός ΓεώργιοςΚαθηγητής Γεωπονίας
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Γεώργιος Ζακυνθινός είναι Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καλαμάτας με Πτυχίο Γεωπόνου και μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις σε Ελληνικά (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) και σε Διεθνή Ιδρύματα (Davis USA,INRA Γαλλίας, IRTA Ισπανίας, CIHEAM Σαραγόσας, ΙΝΙΑ Πορτογαλίας) ως υπότροφος με αντικείμενα την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, τις Γεωργικές Εφαρμογές, την Βιοτεχνολογία, τις Μοριακές Τεχνικές στην Γενετική Βελτίωση και στην Βιολογία και Τεχνολογία Οπωροκηπευτικών.
Είναι αριστούχος Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών και έχει εκπονήσει δύο μεταδιδακτορικά έργα (2001-2010) στο Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ίδιου Πανεπιστημίου.
Διδάσκει τα μαθήματα Διατροφή, Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων, Νομοθεσία Τροφίμων, Τεχνολογία και Ποιότητα Φρούτων & Λαχανικών, Τεχνολογία και Ποιότητα Ελιάς, Λιπών & Ελαίων. Τα Ερευνητικά αντικείμενα του είναι: η ανάπτυξη τροφοφαρμάκων με βάση  τα φυσικά προϊόντα και τα τρόφιμα, τα φυτοχημικά των οπωροκηπευτικών ως συμπληρώματα διατροφής ,τα προϊόντα κλινικής Διατροφής, τα συμπληρώματα διατροφής και η τεχνολογία οπωροκηπευτικών, κατέχει δε τρεις πατέντες τροφοφαρμάκων.
Πασιάς Ιωάννης
Πασιάς ΙωάννηςΧημικός PhD
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Πασιάς Ιωάννης είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με περισσότερες από είκοσι διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις με κριτές, ενώ είναι και συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία διεθνών επιστημονικών οίκων.

Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και φαρμάκων και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο διαπιστευμένο κατά 17025 εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε υπό διαπίστευση εργαστήρια (π.χ ΕΦΕΤ) και στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και φαρμάκων.

Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία ως εισηγητής σε επιστημονικά σεμινάρια που διοργάνωσαν το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει και πλούσια διδακτική εμπειρία ως βοηθητικό προσωπικό σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Σήμερα εργάζεται ως Τεχικός Υπεύθυνος του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς - Ραπτοπούλου και είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Webinarium.

Newsletters

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Socials

Ωράριο Λειτουργίας

  Η γραμματεία δεν είναι διαθέσιμη
Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.698.598.6966
Webinarium | Premium Online Seminars
Qr Code

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.