Τεχνική Κατάρτιση Ελαιοτριβέων σε Θέματα Παραγωγικής Διαδικασίας με Αναφορά στην Ποιότητα του Ελαιολάδου και την Περιβαλλοντική Διαχείριση των Αποβλήτων

Περιγραφή Webinar
Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ότι αφορά την υγιεινή, την επαγγελματική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης, της ποιότητας, του οργανοληπτικού ελέγχου και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας & διαχείρισης. Ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο, που είναι το βασικότερο τρόφιμο της Μεσογειακής διατροφής, μαθαίνοντας τις Αρχές Διασφάλισης ποιότητας, το πρότυπο του HACCP και πως αυτό λειτουργεί μέσα από μία γραμμή παραγωγής ελαιολάδου, την διαθρεπτική αξία του ελαιολάδου και τα συστατικά που το αποτελούν καθώς και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο οργανοληπτικός έλεγχος, η τυποποίηση, και η περιβαλλοντική διαχείριση των υπολειμμάτων του.
Στόχος Webinar
- Παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα παραγωγής και τυποποίησης ποιοτικών ελαιολάδων.
- Εκπαίδευση νέων επιστημόνων, παραγωγών και επιχειρηματιών στο χώρο των τροφίμων σχετικά με την τυποποίηση, την επισήμανση, τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου και την διαχείριση των αποβλήτων.
- Εκπαίδευση εταιρειών σε θέματα οργάνωσης εξαγωγών Ελληνικών τροφίμων.
- Σταθερή ποιότητα των προϊόντων μέσω της τυποποίησης αλλά και της εφαρμογής Συστημάτων Ποιότητας.
- Παροχή γνώσεων και εργαλείων δουλειάς ώστε οι νέοι επιστήμονες να ενδυναμώσουν τα βιογραφικά τους και να μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονηςαγοράς εργασίας στον κλάδο των τροφίμων.
Χρονικός Καταμερισμός Webinar - Θεματικές ενότητες
1η Ενότητα | Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας
2η Ενότητα | HACCP/ ISO 22000
3η Ενότητα | Το Ελαιόλαδο ως Τρόφιμο
4η Ενότητα | Το Ελαιουργείο ως Γραμμή Παραγωγής (2 ώρες)
4η Ενότητα | Το Ελαιουργείο ως Γραμμή Παραγωγής
5η Ενότητα | Χημεία Ελαιολάδου
5η Ενότητα | Χημεία Ελαιολάδου
6η Ενότητα | Οργανοληπτικός έλεγχος και στοιχεία γευσιγνωσίας
7η Ενότητα | Τυποποίηση Ελαιολάδου/Επισήμανση
7η Ενότητα | Τυποποίηση Ελαιολάδου/Επισήμανση
8η Ενότητα | Νομοθεσία και Περιβαλλοντική διαχείριση αποβλήτων
Το Σεμινάριο θα διεξαχθει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν καταφέρετε να παρακολουθήσετε μέρος του σεμιναρίου, ή θέλετε να το παρακολουθήσετε αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα να παρευρεθείτε, το Σεμινάριο θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην ενότητα του e-Learning μας
Κατηγορίες Εισιτηρίου | Έγκαιρη Κράτηση | Kανονικό |
Ημερομηνία | (έως 10/10/2018) | (έως 14/10/2018) |
Κανονικό | 300€ | 374€ |
Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar
Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar | 15-Οκτ-2018 16:00 |
Ημερομηνία Λήξης Webinar | 19-Οκτ-2018 21:00 |
Ημερομηνιά Εναρξης Εγγραφών | 20-Αυγ-2018 |
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων | 15 |
Καταληκτική Ημερομηνία | 14-Οκτ-2018 |
Τιμή ανα άτομο (περιλαμβάνει ΦΠΑ) | 374€ |
Τοποθεσία | Επιμελητήριο Φθιώτιδας Λαμία - Αίθουσα Ισογείου |
Πληροφορίες Σεμιναρίου:
Τοποθεσία:
Δεν υπάρχουν Webinars σε αυτή την κατηγορία που επιλέξατεΕισηγητές:


Ο Πασιάς Ιωάννης είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με περισσότερες από είκοσι διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις με κριτές, ενώ είναι και συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία διεθνών επιστημονικών οίκων.
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και φαρμάκων και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο διαπιστευμένο κατά 17025 εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε υπό διαπίστευση εργαστήρια (π.χ ΕΦΕΤ) και στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και φαρμάκων.
Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία ως εισηγητής σε επιστημονικά σεμινάρια που διοργάνωσαν το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει και πλούσια διδακτική εμπειρία ως βοηθητικό προσωπικό σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Σήμερα εργάζεται ως Τεχικός Υπεύθυνος του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς - Ραπτοπούλου και είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Webinarium.
Προσεχή Webinars
-
Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων & Ποτών – Αγορανομικές Διατάξεις σχετικά με Επιχειρήσεις και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
08-Δεκ-2019 11:00 -
Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Προφίλ Λιπαρών Οξέων με GC - FID σε Έλαια και Τρόφιμα
15-Δεκ-2019 11:00 -
Διαπίστευση Χημικών Εργαστηρίων-ISO 17025
11-Ιαν-2020 17:00 -
Εκπαίδευση στα Συστήματα Ποιότητας ISO 22000-HACCP
14-Μαρ-2020 17:00