Premium Online Seminars

+30.2231.2231.99
Σύνδεση
Εγγραφή



Ποιότητα, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων - Τα Πάντα για τη Σύγχρονη Βιομηχανία Τροφίμων

Περιγραφή Webinar

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι ορισμοί, στόχοι και στάδια ποιοτικού ελέγχου, ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Θα περιγραφούν αναλυτικά και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όλες οι μέθοδοι ποιοτικού ελέγχου, καθώς και η αποτύπωση του οργανογράμματος μιας μικρομεσαίας ή μεγάλης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στόχος είναι η εκμάθηση των ευθυνών και καθηκόντων όλου του τμήματος του ποιοτικού ελέγχου μιας επιχείρησης ή εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων ή της μαζικής εστίασης. Επίσης θα αναφερθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων (Ποσοτικά, αφανή, οργανοληπτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά π.χ. Εμφάνιση, υφή, οσμή και άρωμα, γεύση). Τέλος ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τι ορίζει η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων από την παραλαβή μέχρι το τελικό προϊόν.

 

Στόχος Webinar

  • Παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
  • Εκπαίδευση νέων επιστημόνων, των στελεχών και των νέων επιχειρηματιών στο χώρο των τροφίμων σχετικά με την τυποποίηση, την επισήμανση, και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων.
  • Εκπαίδευση εταιρειών σε θέματα οργάνωσης εξαγωγών Ελληνικών τροφίμων
  • Σταθερή ποιότητα των προϊόντων μέσω της τυποποίησης αλλά και του ποιοτικού ελέγχου, η αποτύπωση
  • Παροχή γνώσεων και εργαλείων δουλειάς ώστε οι νέοι επιστήμονες να ενδυναμώσουν τα βιογραφικά τους και να μπορούν ανταποκριθούν στην σύγχρονη αγορά εργασίας στον κλάδο των τροφίμων.

 

Χρονικός Καταμερισμός Webinar - Θεματικές ενότητες

13 Οκτ. 2018 | Ωρα: 11:00-12:00
1η Ενότητα - Γάλα & Γαλακτοκομικά προϊόντα
Παραγωγή & συστατικά του γάλακτος. Μικροβιολογία του γάλακτος, παστεριωμένο και αποστειρωμένο γάλα. Όξινα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τυριά. Ποιοτικός έλεγχος γάλακτος & γαλακτοκομικών προϊόντων. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
13 Οκτ. 2018 | Ωρα: 12:00-13:00
2η Ενότητα - Κρέας, κρεατοσκευάσματα, Αλιεύματα & Mέλι
Περιγραφή & ταξινόμηση κρέατος και κρεατοσκευασμάτων. Κάπνισμα, αλάτισμα και νίτρωση. Αφυδατωμένα, παστεριωμένα και βραστά αλλαντικά. Συντήρηση κρέατος και κρεατοσκευασμάτων με ψύξη. Ποιοτικός έλεγχος κρέατος & κρεατοσκευασμάτων. Σχηματική ταξινόμηση αλιευμάτων. Χημική σύσταση και βιολογική αξία. Διατήρηση με ψύξη και κατάψυξη. Κονσερβοποίηση, αλάτισμα, κάπνισμα και αποξήρανση αλιευμάτων. Ποιοτικός έλεγχος μελιού.
13 Οκτ. 2018 | Ωρα: 13:00-14:00
3η Ενότητα - Φρούτα, Λαχανικά & Δημητριακά
Γενικά για την συντήρηση φρούτων και λαχανικών. Κονσερβοποίηση φρούτων. Κονσερβοποίηση λαχανικών. Ξήρανση φρούτων, π.χ. Δαμάσκηνα, σουλτανίνα, σύκα. Ποιοτικός έλεγχος φρούτων & λαχανικών. Τεχνολογία δημητριακών. Ποιότητες αλεύρων, αρτοποίηση. Προϊόντα δημητριακών. Ποιοτικός έλεγχος δημητριακών και των προϊόντων τους. Τυποποίηση ή/και πιστοποίηση για εξαγωγή προϊόντων. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
13 Οκτ. 2018 | Ωρα: 14:00-15:00
4η Ενότητα - Λίπη και έλαια
Τεχνολογία παραλαβής ελαίων - Ελαιόλαδο. Τεχνολογία παρασκευής ελιών. Ποιοτικός έλεγχος λιπών & ελαίων. Τυποποίηση ή/και πιστοποίηση για εξαγωγή προϊόντων, Βιολογική γεωργία. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
13 Οκτ. 2018 | Ωρα: 15:00-16:00
5η Ενότητα - Αλκοολούχα ποτά Τεχνολογία παρασκευής οίνου και ζύθου.
Παρασκευή και ποιοτικός έλεγχος αλκοολούχων ποτών. Τυποποίηση και εξαγωγή προϊόντων. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν καταφέρετε να παρακολουθήσετε μέρος του σεμιναρίου, υπάρχει η δυνατότητα να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο στο e-Learning μας. Η διαδικασία είναι εύκολη και δωρεάν.

 

  Έγκαιρη Κράτηση Kανονικό
Ημερομηνία (έως 08/10/2018) (έως 13/10/2018)
Τιμή 144€ 180€

Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar

Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar 13-Οκτ-2018 11:00
Ημερομηνία Λήξης Webinar 13-Οκτ-2018 15:00
Ημερομηνιά Εναρξης Εγγραφών 20-Αυγ-2018
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων 15
Καταληκτική Ημερομηνία 12-Οκτ-2018
Τιμή ανα άτομο (περιλαμβάνει ΦΠΑ) 180€
Η διαδικασία εγγραφών για αυτό το webinar ολοκληρώθηκε.
Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε μελλοντική του διοργάνωση, παρακαλούμε συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος».

Πληροφορίες Σεμιναρίου:

   Ημερομηνία: 13 Οκτ. 2018
   Ώρα Έναρξης: 11:00
   Διάρκεια: 5 Ώρες
   Πιστοποίηση: Παρέχεται

Εισηγητής:

Προεστός Χαράλαμπος
Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων Ε.Κ.Π.Α.Προεστός Χαράλαμπος
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χαράλαμπος Προεστός έχει Πτυχίο Χημείας, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) στην Επιστήμη Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Reading, Ηνωμένο Βασίλειο. Απέκτησε το διδακτορικό του στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), όπου συνέχισε μεταδιδακτορική έρευνα σχετικά με τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες σε προγράμματα από την ΕΕ και την Ελλάδα. Μετά από περαιτέρω μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Wageningen (Ολλανδίας), εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΓΠΑ. Εργάστηκε ως Χημικός στον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ως ελεγκτής σε επιχειρήσεις τροφίμων και ήταν υπεύθυνος του Χημικού εργαστηρίου του ΕΦΕΤ στην Αθήνα που είναι πιστοποιημένο με ISO 17025. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 35 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αποτελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής σε περισσότερα από 15 διεθνούς φήμης επιστημονικά περιοδικά.

 

Αύγουστος   2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Newsletters

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Please enable the javascript to submit this form

Ωράριο Λειτουργίας

  Η γραμματεία δεν είναι διαθέσιμη
Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.790.1217

Socials

Webinarium | Premium Online Seminars
Qr Code
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)

Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!
(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)