Απαιτείται να ολοκληρωθούν όλα τα Μαθήματα
Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ότι αφορά την υγιεινή, και ασφάλεια, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης, της ποιότητας, του οργανοληπτικού ελέγχου και των ισχυρισμών υγείας με βάση τον ΕΚ 1924/2006 και ΕΚ 432/2012.
Ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο, που είναι το βασικότερο τρόφιμο της Μεσογειακής διατροφής, μαθαίνοντας τις Αρχές Διασφάλισης ποιότητας, το πρότυπο του HACCP και πως αυτό λειτουργεί μέσα από μία γραμμή παραγωγής ελαιόλαδου, την διαθρεπτική αξία του ελαιόλαδου και τα συστατικά που το αποτελούν καθώς και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο οργανοληπτικός έλεγχος και η τυποποίηση με βάση τον ΕΚ 1169/2011.
O κ. Χαράλαμπος Προεστός απέκτησε το διδακτορικό του τίτλο στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), στην Ελλάδα, όπου συνέχισε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Ελλάδα σχετικά με τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Είναι πιστοποιημένος εισηγητής από τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 30 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας πολλών περιοδικών.
Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)