Τα Νέα της Webinarium
Προσοχή: Αλλάζουν οι ετικέτες για εξαγωγές στις ΗΠΑ!
Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τις βιομηχανίες τροφίμων, αλλά και για τους απλούς παραγωγούς που αποφασίζουν το βήμα παραπάνω με εξαγωγή των προϊόντων τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), η γνώση των απαιτούμενων χημικών αναλύσεων απαιτούν το κλειδί για την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.
Η διαθρεπτική επισήμανση των τροφίμων για εξαγωγή στις ΗΠΑ άλλαξε πρόσφατα και γίνεται πιο φιλική προς τον καταναλωτή.
Τι αλλάζει;
- Μεγαλώνει το μέγεθος της γραμματοσειράς στην ενέργεια έτσι ώστε να είναι εύκολα ορατό από τον καταναλωτή.
- Γίνεται απαραίτητη η αναγραφή της περιεκτικότητας σε βιταμίνης D και της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο.
- Επιτρέπεται χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναγραφή και άλλων βιταμινών και ιχνοστοιχείων για εξαγωγή ισχυρισμών υγείας.
- Αλλάζει η υποσημείωση ώστε να εξηγεί καλύτερα την % Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.
- Για πρώτη φορά εισέρχεται η έννοια των προστιθέμενων σακχάρων.
- Οι λιποθερμίδες δεν περιλαμβάνονται πια λόγω πρόσφατων ερευνών που αποδεικνύουν ότι η μορφή λίπους παίζει περισσότερο ρόλο από την ποσότητα λίπους.
- Η μερίδα αναφοράς γίνεται με βάση την πραγματική κατανάλωση και όχι με τη συνιστώμενη.
Μάθετε περισσότερα για τις νέες ετικέτες τροφίμων στο Σεμινάριο «Χημική Ανάλυση και Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων» και ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες για τις δικές σας ανάγκες.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στά τηλέφωνα 2231.2231.99 και 698.598.6966 και ώρες από 09:00 έως 17:00.