Απαιτείται να ολοκληρωθούν όλα τα Μαθήματα
Στο συγκεκριμένο εξ αποστάσεως σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλες οι απαιτήσεις για την ορθή λίπανση της ελιάς από την περίοδο του χειμώνα έως και τη συγκομιδή.
Επίσης, θα παρουσιαστούν όλες οι ιδιαιτερότητες που αφορούν τις εδαφολογικές και φυλλοδιαγνωστικές αναλύσεις αλλά και την αναγνώριση και αντιμετώπιση των ασθενειών της ελιάς.
Τέλος στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν με λεπτομέρεια όλες οι κρίσιμες παράμετροι βελτιστοποίησης του χρόνου συγκομιδής, των συνθηκών ελαιοποίησης και της αποθήκευσης για την παραγωγή υψηλών προϊόντων βρώσιμής ελιάς και ελαιόλαδου ενώ θα παρουσιαστούνε με λεπτομέρεια οι ισχυρισμοί υγείας και διατροφής για ανάδειξη του τελικού προϊόντος.
Χημικός Δρ. ΕΚΠΑ, Τεχν. Υπ. Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων «Πασιάς-Ραπτοπούλου»
Ο Πασιάς Ιωάννης είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με περισσότερες από είκοσι διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις με κριτές, ενώ είναι και συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία διεθνών επιστημονικών οίκων.Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και φαρμάκων και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο διαπιστευμένο κατά 17025 εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε υπό διαπίστευση εργαστήρια (π.χ ΕΦΕΤ) και στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και φαρμάκων. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία ως εισηγητής σε επιστημονικά σεμινάρια που διοργάνωσαν το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει και πλούσια διδακτική εμπειρία ως βοηθητικό προσωπικό σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Σήμερα εργάζεται ως Τεχικός Υπεύθυνος του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς - Ραπτοπούλου και είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Webinarium.
Ο Κουρουκεχαγιάς Λάζαρος είναι πτυχιούχος Γεωπονίας VCI Plovdiv. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με την καλλιέργεια της ελιάς ποικιλίας Μάκρης και την αντιμετώπιση της παρενιαυτοφορίας αυτής με χρήση βιοενεργοποιητών. Είναι υπεύθυνος των ερευνητικών προγραμμάτων Olive-X που αφορά την διαφυλλική θρέψη ελιάς με χρήση βιοενεργοποιητών και Fr-utopia X που ασχολείται με τη βιολογική καλλιέργεια μήλου μέσω νέων βιομυκητοκτόνων, βιοεντομοκτόνων και παρεμποδιστών σύζευξης. Έχει συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα θρέψης κερασιού της Αxeb biotech Spain.
Έχει εργασθεί ως γεωπόνος στην εταιρία παραγωγής υγρών λιπασμάτων Life-T το 1999,καθώς επίσης και ως αναλυτής στο εδαφολογικό της εργαστήριο.
Έχει εξειδικευθεί στη θρέψη από την Nutrition Technologies &Sciences US το 2019.
Έχει πάρει μέρος στο 1ο συνέδριο βιοενεργοποιητών και βιοτεχνολογίας Indomed 2020, στο 18ο συνέδριο Εντομολογίας 2018 και στο πρόσφατο συνέδριο Αgrobussines 2020.
Από το 2000 είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης γεωργικών Εφοδίων ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων «Πασιάς Ραπτοπούλου».
Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)