Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Lucas σαρδέλες πικάντικες σε ηλιέλαιο», προέλευσης Πορτογαλίας, καθαρού βάρους 125g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/12/2018 και αριθμό παρτίδας ΑL098H, το οποίο εισάγεται από την εταιρεία «Provinco A.E.» που βρίσκεται στη Ν. Κηφισιά, περιείχε την βιοτοξίνη ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο.
Τα Νέα της Webinarium
Οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών άλλαξαν πρόσφατα, όπως έχουμε αναφέρει και πάλι στο site μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 2161/23.6.2017. Τι πρέπει λοιπόν να έχει οπωσδήποτε μια επιχείρηση τροφίμων/ποτών ώστε να είναι καλυμμένη σε οποιοδήποτε υγειονομικό έλεγχο;
Με επίσημη ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ μας ενημερώνει ότι μετά από έλεγχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, στο προϊόν με την εμπορική ονομασία «IASIS Σοκολατούχο Ρόφημα Choco Slim», σε συσκευασία των 175g ανά τεμάχιο, διαπίστωσε ότι περιέχει, σύμφωνα με τον κατάλογο των συστατικών του, τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά «Rhodiola rosea» και «ρίζα Gonyak».
Η εγκατάσταση ενός συστήματος HACCP σε μια επιχείρηση εστίασης έχει πλέον μετατραπεί σε απαιτούμενη συνθήκη ώστε η επιχείρηση αυτή να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις όμοιες της και να μπορεί να εξάγει τα προϊόντα της σε οποιαδήποτε χώρα. Η εγκατάσταση του συστήματος HACCP βοηθά την επιχείρηση:
Ας το παραδεχτούμε, στην εποχή μας ο κόσμος είναι ανυπόμονος και δεν έχει χρόνο για χάσιμο, είτε αυτό αφορά τη διασκέδαση του, είτε την ενημέρωση του, είτε την δουλειά του. Θέλει το αποτέλεσμα που ψάχνει και μάλιστα θα πρέπει να του το προσφέρουμε με το μέσο που είναι πιο αποτελεσματικό. Αυτό δεν είναι άλλο από τα videos, που συνδυάζουν εικόνα και ήχο, μεγιστοποιώντας τα παραπάνω προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Η ετικέτα ενός μελιού αποτελεί την ταυτότητα του προϊόντος και διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες όπως αυτές επιβάλλονται από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 1169/2011. Τα απαραίτητα που πρέπει να αναγράφονται είναι:
Ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν ο τόπος στον οποίο κυριαρχούσε ο πρωτογενής τομέας, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο ενώ τα ελληνικά προϊόντα (λάδι, οπωροκηπευτικά, ψάρια, μέλι, κλπ) ήταν πάντα σε όλο τον κόσμο συνώνυμο της ποιότητας.
Τη διαφορά την κάνουν οι ομάδες! Και όπως λέμε και στο management, το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο σε μια επιχείρηση είναι ο άνθρωπος!