Live Webinars
Η ενότητα των Live Webinars:
Webinars
Εσωτερικός Επιθεωρητής ISO 17025:2017
Το συγκεκριμένο σεμινάριο αφορά την εκτίμηση της αβεβαιότητας των χημικών μετρήσεων. Η αβεβαιότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χημικής μέτρησης και είναι υποχρεωτική η εκτίμησή της στα εργαστήρια δοκιμών και διακριβώσεων που δουλεύουν με βάση το πρότυπο ISO 17025 και είναι διαπιστευμένα ως προς αυτό.
COVID-19: Μέτρα προφύλαξης και προαπαιτούμενα προγράμματα πρόληψης για βιομηχανία, τουριστικά καταλύματα και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος
Διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων για εξαγωγή στις ΗΠΑ - Υπόδειγμα αίτησης στον FDA
Σύγχρονη Μελισσοκομία: Μυστικά για να Ξεχωρίσει το Προϊόν σας και να Προετοιμαστεί για Εξαγωγές
Ποιοτικός Έλεγχος Πρώτων Υλών και Τελικών Προϊόντων Ζάχαρης
H βιομηχανία ζάχαρης αποτελεί από τις πλέον σπουδαίες στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων καθώς η ζάχαρη αποτελεί την κυρίαρχη γλυκαντική ουσία. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γίνει πλήρης εκπαίδευση πάνω σε θέματα που αφορούν τις απαιτούμενες χημικές αναλύσεις, τα συστήματα ποιότητας που θα πρέπει να τηρούνται καθώς και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
Σύστημα Ποιότητας ISO 22000-HACCP προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας Ξενοδοχειακής Μονάδας
Το σύστημα ποιότητας ISO 22000 αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη παραγωγής ασφαλών τροφίμων που εφαρμόζεται σε όλους τους οργανισμούς που παράγουν, συσκευάζουν, διακινούν, αποθηκεύουν, προμηθεύουν ή διαχειρίζονται τρόφιμα. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλες εκείνες οι απαραίτητες συνθήκες που θα πρέπει να τηρούνται στο χώρο μιας ξενοδοχειακής μονάδας.
Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Προφίλ Λιπαρών Οξέων με GC - FID σε Έλαια και Τρόφιμα
Στο σεμινάριο θα περιγραφούν αναλυτικά όλες εκείνες οι κρίσιμες συνθήκες που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα στο κομμάτι της νοθείας και της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας καθώς επίσης και σε ισχυρισμούς υγείας που αφορούν Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα σε τρόφιμα. Μέσω πραγματικών παραδειγμάτων με παρουσίαση χρωματογραφημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της συγκεκριμένης χημικής ανάλυσης.
Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων & Ποτών – Αγορανομικές Διατάξεις σχετικά με Επιχειρήσεις και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα περιγραφούν πλήρως όλες οι απαιτήσεις της νέας αγορανομικής διάταξης που αφορούν τους κανόνες υγιεινής, τα απαιτούμενα αρχεία, την εκπαίδευση προσωπικού και εξειδικευμένες απαιτήσεις για κάθε διαφορετικό είδος επιχείρησης. Θέλετε η επιχείρηση σας να είναι έτοιμη για κάθε υγειονομικό έλεγχο;
Εξειδικευμένη χημική ανάλυση προσδιορισμού βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα με ICP-MS
Το παρόν σεμινάριο θα συντελέσει στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάλυση του προσδιορισμού βαρέων μετάλλων και μεταλλοειδών σε τρόφιμα με την τεχνική της φασματομετρίας ατομικών μαζών σε επαγωγικά συζευγμένο πλάσμα αργού (ICP-MS). Στο σεμινάριο θα μελετηθεί διεξοδικά η διαδικασία προσδιορισμού των κυριότερων μετάλλων και μεταλλοειδών σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης όπως παιδικές τροφές, λαχανικά, δημητριακά, προϊόντα γάλακτος και άλλα ενώ θα γίνει σύγκριση με τα απαιτούμενα ανώτατα όρια όπως αυτά περιγράφονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία 1881/2006.
Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Προσδιορισμού Βαρέων Μετάλλων σε Τρόφιμα
Το παρόν σεμινάριο θα συντελέσει στην απόκτηση ουσιαστικής γνώσης πάνω σε θέματα που αφορούν την ανάλυση του προσδιορισμού βαρέων μετάλλων και μεταλλοειδών σε τρόφιμα με την τεχνική της ατομικής απορρόφησης με φούρνο γραφίτη. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μελετηθεί διεξοδικά η διαδικασία προσδιορισμού μολύβδου, καδμίου, αρσενικού, κλπ σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης όπως παιδικές τροφές, λαχανικά, δημητριακά, προϊόντα γάλακτος και άλλα ενώ θα γίνει σύγκριση με τα απαιτούμενα ανώτατα όρια όπως αυτά περιγράφονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία 1881/2006.
Απάτη Τροφίμων - Food Fraud
Οι απαιτήσεις της βιομηχανίας τροφίμων συνεχώς μεταβάλλονται και αυξάνουν. Πλέον κάθε βιομηχανία τροφίμων πρέπει να καθιερώσει και να λειτουργεί σύστημα εντοπισμού και ελέγχου κρίσιμων σημείων απάτης και νοθείας τροφίμων. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αποκτήσετε πλήρη γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο ώστε να ξεχωρίσετε στην αγορά εργασίας.
Γυρεοσκοπική Εξέταση Μελιού
Η γυρεοσκοπική εξέταση μελιού αποτελεί το κλειδί για την κατάταξη ενός μελιού σε διάφορες κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 67α του κώδικα τροφίμων και ποτών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω διαδραστικής πλατφόρμας και η ανάλυση θα παρουσιαστεί με μαγνητοσκοπημένα βίντεο.
Αναδείξτε τον Eαυτό σας και την Eπιχείρησή σας μέσα από τα Social Media
Με αυτά ο πομπός και ο δέκτης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία. Πώς μπορείτε να μετατρέψετε τα social media σε όπλο στα χέρια σας ώστε να επωφεληθείτε επαγγελματικά; Η απάντηση βρίσκεται στην ποιότητα της σχέσης σας με αυτά καθώς μπορούν να προωθήσουν την δουλειά σας είτε να γίνουν η αιτία να την χάσετε. Τα social media είναι ένα παιχνίδι με κανόνες.
Τα Μυστικά της Γλώσσας του Σώματος στο Εργασιακό Περιβάλλον!
Θέλετε να μάθετε πως να κάνετε την βέλτιστη εντύπωση σε μια συνέντευξη για δουλειά; Θα θέλατε να ξέρετε πως να ξεχωρίζετε ποιος σας λέει ψέματα στον εργασιακό χώρο; Επιθυμείτε να ψυχολογείτε σωστά τους συναδέλφους σας / εργοδότες σας προς όφελος σας; Αν ναι, αυτό το σεμινάριο για τη γλώσσα του σώματος στον εργασιακό χώρο σας αφορά!
Ποιότητα, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων - Τα Πάντα για τη Σύγχρονη Βιομηχανία Τροφίμων
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι ορισμοί, στόχοι και στάδια ποιοτικού ελέγχου, ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Θα περιγραφούν αναλυτικά και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όλες οι μέθοδοι ποιοτικού ελέγχου, καθώς και η αποτύπωση του οργανογράμματος μιας μικρομεσαίας ή μεγάλης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Προσαρμογή Παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό
Η περίοδος των πρώτων ημερών ή και μηνών ενός παιδιού στην Α΄Δημοτικού είναι ιδιαίτερα αγχωτική για εκείνο, για τους γονείς και ακόμα και για τους εκπαιδευτικούς. Κάθε αλλαγή, ακόμη και αν είναι προς όφελός μας, είναι συνδεδεμένη με άγχος και αγωνία για το άγνωστο. Αποτελεί όμως και μια ευκαιρία, ειδικά για τα παιδιά, να αποκομίσουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες που θα τα ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους.