Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά για το σπουδαίο e-learning με τίτλο «Χημική Ανάλυση και Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων». Χρησιμοποιήστε το κουπόνι μας summer2021 και κερδίστε έκπτωση 20%. Η προσφορά θα ισχύει μέχρι τις 10/09/2021.
Τα Νέα της Webinarium
Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).
Οι νέες απαιτήσεις του ιδιαίτερα απαιτητικού προτύπου για την ασφάλεια τροφίμων θα παρουσιαστούν το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2021 και ώρες 11:00 με 14:00. Στο νέο πρότυπο αναπτύσσονται τεχνικές και απαιτήσεις για:
- την ασφάλεια τροφίμων
- την κουλτούρα εργαζομένων
- τη βελτίωση του συστήματος προς όφελος του πελάτη
- την άμυνα τροφίμων και τη δολιοφθορά
- την αξιολόγηση προμηθευτών και την επιθεώρησή τους
- την εγρήγορση σε θέματα κρίσεων
- τον καθορισμό των περιοχών παραγωγικής διαδικασίας σε υψηλού ή χαμηλού κινδύνου
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλες οι νέες απαιτήσεις του προτύπου όπως αναγράφονται στη νέα του έκδοση και αφορά όλες τις βιομηχανίες οι οποίες έχουν ως στόχο τη διακίνηση και εξαγωγή προϊόντων στο εξωτερικό και ιδίως στη Μεγάλη Βρετανία μετά και την αποχώρηση της από την Ενωμένη Ευρώπη.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται αποκλειστικά εξ αποστάσεως (webinar) και σε περίπτωση αδυναμίας live παρακολούθησης παρέχεται σε μορφή μαγνητοσκοπημένου βίντεο. Το σεμινάριο αφορά όλους όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων.
Το κόστος του ανέρχεται στα 200 ευρώ και μετά το πέρας του χορηγείται πιστοποίηση και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό.
Από τα πιο σπουδαία σεμινάρια της φετινής περιόδου θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου 2021 και ώρες 16:00-20:00 με εισηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Προεστό Χαράλαμπο .
Το μεγάλο σεμινάριο της χρονιάς πλησιάζει. Το Σαββατοκύριακο 08 και 09/05/2021 από τις 11:00-14:00, διεξάγεται το μεγάλο σεμινάριο που θα αφορά το σπουδαιότερο και πιο απαιτητικό πρότυπο για την ποιότητα και την ασφάλεια τροφίμων-BRC issue 8.
Στις 20 Μαρτίου 2021 ξεκινάει το εξ αποστάσεως σπουδαίο σεμινάριο (webinar) που θα αφορά το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 και τη βιομηχανία τροφίμων. To Διεθνές Πρότυπο ISO 22000 καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων στην τροφική αλυσίδα, όπου ένας οργανισμός πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του να ελέγχει κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων, ώστε να παρέχει με συνέπεια ασφαλή τελικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της νομοθεσίας.
Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).
5 τελευταίες θέσεις απέμειναν για ένα ακόμα sold out στο εξ αποστάσεως σεμινάριο που αρχίζει στις 16 Ιανουαρίου 2021 και αφορά τις νέες απαιτήσεις του ISO 17025:2017.