Το Σαββατοκύριακο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2020 από τις 16:00 έως τις 20:00 θα διεξαχθεί το σπουδαίο εξ αποστάσεως σεμινάριο που θα αφορά τον υπολογισμό αβεβαιότητας δοκιμών και διακριβώσεων. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Μάριος Κωστάκης, ο οποίος διαθέτει διεθνείς διακρίσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο με πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.
Τα Νέα της Webinarium
Οι εποχές επιβάλλουν την εκπαίδευση πάνω σε θέματα που αφορούν τον τρόπο διαχείρισης των έκτακτων αναγκών λόγω πανδημίας και τη δημιουργία σχεδίου δράσης πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων.
Η ανάλυση επικινδυνότητας στα τρόφιμα αποτελεί από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες για την κατασκευή των διαγραμμάτων ροής της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και στην επιλογή των κρίσιμων σημείων ελέγχου ή των λειτουργικών προαπαιτούμενων προγραμμάτων.
Μετά την περσινή επιτυχία του θερινού σχολείου εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων φέτος το καλοκαίρι είναι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διοργάνωση του. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 20-07-2019 έως 24-07-2019 από τις 17:00-21:00.
Οι θεματικές ενότητες θα είναι:
Η απάτη τροφίμων αποτελεί στις μέρες μας από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τα συστήματα ποιότητας και τους εθνικούς φορείς ελέγχου. Ως απάτη τροφίμων ορίζεται ένα ευρύ φάσμα αλλοιώσεων και δολιοφθοράς που σχετίζεται με την παραπλάνηση του πελάτη και καταναλωτή. Σε αυτά περιλαμβάνονται καταστάσεις όπως:
Η Webinarium με αίσθηση ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς που μένετε σπίτι, αλλά θέλετε να συνεχίσετε να είστε ενήμεροι προσφέρει έκπτωση 20% σε όλα τα εξ αποστάσεως προγράμματα (e-learning).
Κάθε αναλυτική μέθοδος που αφορά τη χημική ανάλυση και τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων απαιτεί συγκεκριμένα κριτήρια απόδοσης για να χαρακτηριστεί κατάλληλη για το σκοπό ανάπτυξης της (fit for purpose). Ας δούμε τις πιο συχνές απορίες στο κομμάτι της ανάπτυξης και επικύρωσης μεθόδου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ISO 17025:2017.
Το ISO 22000:2018 αποτελεί από τα σημαντικότερα διεθνή πρότυπα που αφορά την ασφάλεια τροφίμων και εφαρμόζεται σήμερα από την πληθώρα των επιχειρήσεων που σχεδιάζουν, διακινούν ή τυποποιούν τρόφιμα. Στην ουσία αποτελεί μια ομάδα κανόνων διοίκησης, οργάνωσης, κατανόησης επικινδυνότητας, υγιεινής και ασφάλειας που εξασφαλίζει την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή.